Zdjęcie nagłówka dla strony "Dla rodzica

Dla Rodziców

Jadłospis

15.07.2024 - 19.07.2024
Dzień
Posiłek
Alergeny

Poniedziałek

15.07.2024

Śniadanie :CHLEB GRAHAM(1,3), MASŁO(7), SER ŻÓŁTY(7), POMIDOR, SZCZYPIOREK, KAKAO(7), JABŁKO

1, 3, 7,

Obiad :ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (1,3,7,9), ZIEMNIAKI, JAJKO SADZONE(3), FASOLKA SZPARAGOWA,KOMPOT TRUSKAWKOWY

1, 3, 7, 9,

Podwieczorek :BABKA PIASKOWA(1,3),SOK OWOCOWY

1, 3,

Wtorek

16.07.2024

Śniadanie :MLEKO Z PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI(7), ROGALIK (1,3), MASŁO(7), DŻEM OWOCOWY, GRUSZKA

1, 3, 7,

Obiad :ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM(7,9), ZIEMNIAKI, PIECZEŃ RZYMSKA(1,3), SAŁATA LODOWA Z SOSEM JOGURTOWYM(7),KOMPOT WIŚNIOWY

1, 3, 7, 9,

Podwieczorek :HOT-DOG (1,3,5,6,9,10,11) KETCHUP, OGÓREK KISZONY, PAPRYKA CZERWONA, HERBATA OWOCOWA

1, 3, 5, 6, 9, 10, 11,

Środa

17.07.2024

Śniadanie :SZWEDZKI STÓŁ CHLEB PSZENNY (1,3),MASŁO(7), SZYNKA DROBIOWA(1,5,6,9,10,11) KABANOSY WIEPRZOWE (1,5,6,9,10,11), SAŁATA, OGÓREK ZIELONY, PAPRYKA CZERWONA, KAWA INKA(1,7)

1, 3, 5, 6, 9, 10, 11, 7,

Obiad :ZUPA KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI(6,7,9), ŁAZANKI(1,3), KOMPOT OWOCOWY

7, 9, 1, 3, 6,

Podwieczorek :KASZA MANNA Z POLEWĄ TRUSKAWKOWĄ(1,7), HERBATNIKI (1,3)

1, 3, 7,

Czwartek

18.07.2024

Śniadanie :BUŁKA KAJZERKA(1,3), PASTA Z WĘDLINY (1,5,6,9,10,11), BAWARKA (7), BANAN

1, 5, 6, 9, 10, 11, 3, 7,

Obiad :ZUPA PIECZARKOWA Z MAKARONEM (1,3,7,9), KASZA GRYCZANA(1), SCHAB DUSZONY W SOSIE, OGÓREK KISZONY, KOMPOT Z PORZECZKI CZERWONEJ

7, 9, 1, 3,

Podwieczorek :KOKTAJL JAGODOWY NA MAŚLANCE(7), CHRUPKI KUKURYDZIANE

7,

Piątek

19.07.2024

Śniadanie :CHLEB „ZDROWISZ”(1,3), SERK WIEJSKI ZE SZCZYPIORKIEM(7), KAKAO(7), MUS OWOCOWY

1, 3, 7,

Obiad :ZUPA Z ZIELONEGO GROSZKU Z GROSZKIEM PTYSIOWYM(1,3,9), RYŻ , FILET Z KURCZAKA Z WARZYWAMI W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM, KOMPOT OWOCOWY

1, 3, 9,

Podwieczorek :JOGURT „GRATKA”(7), CIASTKO„GRZESIEK”(1,5,7)

1, 5, 7,

*Woda mineralna niegazowana do picia dostępna przez cały dzień.

*Jadłospis planowany jest na dwa tygodnie, z powodów niezależnych może ulec nieznacznym zmianom.

Alergeny

    Lista składników alergennych - załącznik II do Rozporządzenia UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.:

  • 1.

    Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz), żyto, jęczmień, owies i produkty pochodne.

  • 2.

    Skorupiaki i produkty pochodne.

  • 3.

    Jaja i produkty pochodne.

  • 4.

    Ryby i produkty pochodne.

  • 5.

    Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.

  • 6.

    Soja i produkty pochodne.

  • 7.

    Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

  • 9.

    Seler i produkty pochodne.

  • 10.

    Gorczyca i produkty pochodne.

  • 11.

    Nasiona sezamu i produkty pochodne.

  • 12.

    Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2.

  • 13.

    Łubin i produkty pochodne.

  • 14.

    Mięczaki i produkty pochodne.