Zdjęcie nagłówka dla strony "Dla rodzica

Dla Rodziców

Jadłospis

02.09.2024 - 06.09.2024
Dzień
Posiłek
Alergeny

Poniedziałek

2.09.2024

Śniadanie :BUŁKA GRAHAMKA(1,3), MASŁO(7), JAJECZNICA(3),KAKAO(7),GRUSZKA

1, 3, 7,

Obiad :ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI(7,9), MAKARON Z SEREM I JABŁKIEM(1,3,7), KOMPOT OWOCOWY

7, 9, 1, 3,

Podwieczorek :CHLEB PSZENNY(1,3),MASŁO(7), KIEŁBASA DROBIOWA (1,5,6,9.10,11), POMIDOR, OGÓREK KISZONY, SZCZYPIOREK, HERBATA Z CYTRYNĄ

1, 5, 6, 9, 11, 3, 7,

Wtorek

3.09.2024

Śniadanie :ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI(7), R0GAL(1,3), MASŁO(7), DŻEM JAGODOWY, SOK OWOCOWY

1, 3, 7,

Obiad :BULION Z KASZĄ MANNĄ(1,9), ZIEMNIAKI, KOTLET Z FILETA Z KURCZAKA(1,3,7,), MIZERIA(7), KOMPOT TRUSKAWKOWY

1, 3, 7, 9,

Podwieczorek :BABKA PIASKOWA(1,3), HERBATA OWOCOWA, KIWI

1, 3,

Środa

4.09.2024

Śniadanie :CHLEB PSZENNY(1,3), MASŁO(7), SZYNKA WIEPRZOWA(1,5,6,9,10,11), OGÓREK ZIELONY, PAPRYKA CZERWONA, BAWARKA,JABŁKO

1, 5, 6, 9, 10, 11, 3, 7,

Obiad :ZUPA ŻUREK Z ZIEMNIAKAMI I KIEŁBASĄ (1,5,6,7,9,10), SPAGETTI(1,3), KOMPOT WIŚNIOWY

1, 5, 6, 7, 9, 10, 3,

Podwieczorek :BUDYŃ(7), BISZKOPTY(1,3), MORELA

1, 3, 7,

Czwartek

5.09.2024

Śniadanie :UŁKA KAJZERKA(1,3), PASTA Z TUŃCZYKA(3,4), KAWA INKA(1,7)BANAN

1, 3, 7, 4,

Obiad :ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM(7,9), KASZA JĘCZMIENNA(1), SCHAB DUSZONY W SOSIE, BURAKI, KOMPOT OWOCOWY

7, 9, 1,

Podwieczorek :KOKTAJL JAGODOWY NA MAŚLANCE(7), WAFLE RYŻOWE

7,

Piątek

6.09.2024

Śniadanie :CHLEB GRAHAM(1,3), MASŁO(7), SER ŻÓŁTY(7), POMIDOR, RZODKIEWKA, SZCZYPIOREK, KAKAO(7),MELON

1, 3, 7,

Obiad :ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (1,3,7,9), PRAŻONE (1,5,6,9,10,11), OGÓREK KISZONY, KOMPOT Z PORZECZKI CZERWONEJ

1, 3, 7, 9, 5, 6, 10, 11,

Podwieczorek :JOGURT”GRATKA”(7), HERBATNIKI(1,3)

1, 7, 3,

*Woda mineralna niegazowana do picia dostępna przez cały dzień.

*Jadłospis planowany jest na dwa tygodnie, z powodów niezależnych może ulec nieznacznym zmianom.

Alergeny

    Lista składników alergennych - załącznik II do Rozporządzenia UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.:

  • 1.

    Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz), żyto, jęczmień, owies i produkty pochodne.

  • 2.

    Skorupiaki i produkty pochodne.

  • 3.

    Jaja i produkty pochodne.

  • 4.

    Ryby i produkty pochodne.

  • 5.

    Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.

  • 6.

    Soja i produkty pochodne.

  • 7.

    Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

  • 9.

    Seler i produkty pochodne.

  • 10.

    Gorczyca i produkty pochodne.

  • 11.

    Nasiona sezamu i produkty pochodne.

  • 12.

    Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2.

  • 13.

    Łubin i produkty pochodne.

  • 14.

    Mięczaki i produkty pochodne.